HETISMARG

Droge voeten verzorgen met Dermasence

Geplaatst in: Archief

Een tijdje geleden deelde ik wat stories over 2 persproducten die ik had ontvangen om droge voeten te verzorgen. Absoluut geen sexy onderwerp, maar gezien de reacties die ik kreeg hebben veel meer vrouwen hier last van! Stories verdwijnen uiteraard na 24 uur maar nog wekelijks krijg ik vragen over deze producten. En ook zie ik dat er naar gezocht wordt op m’n blog, dus daarom deel ik vandaag mijn 2 favoriete producten waarmee je droge voeten kan verzorgen.

Dermasence 

Ik schreef in het verleden ook al enthousiast over dit merk. Ik heb al best wel wat producten uitgeprobeerd, weliswaar niet allemaal succesvol, maar welke wel zijn blijven hangen zijn de Solvinea zonnebrand factor 50 en de Adtop plus creme, die perfect is voor een droge huid (die ik heb!). Die laatste heb ik toevallig vanochtend nog bijbesteld, omdat ik door mijn zwangerschap een nog drogere huid heb dan normaal. Op m’n benen ontstaan allemaal eczeem-achtige plekjes en ik weet zeker dat de Adtop creme me hier vanaf gaat helpen.

Dermasence is een Duits merk wat ontwikkeld is in samenwerking met huisartsen. Het is nagenoeg geurloos (dus geen parfum), super verzorgend en ook altijd kleurloos.

Dermasence voetverzorging

Deze 2 producten werken voor mij het beste als ik ze in combinatie met elkaar gebruik. Ik merkte al heel snel verschil in mijn voeten, ik denk al na een dag of 3. Ik had namelijk een putje in m’n eelt wat maar niet wegging. Dit was wel een soort van schimmelvorming, maar niet heel ernstig. Zin om naar de pedicure te gaan had ik nooit, en door Corona kon het op een gegeven moment niet meer. Ik had niet gedacht dat een paar nachtjes smeren zou helpen, but it did! Na 3 nachten was het putje verdwenen. Gewoon weg jongens. En het is ook niet meer teruggekomen! En dat allemaal door deze 2 producten:

Dermasence voetverzorgingsschuim

Heul fijn: een schuim wat gelijk intrekt. Geen geglibber over de gang naar bed, geen plakvoeten in slippers: gewoon insmeren en gaan. Works like a charm! Dit schuim gebruikte ik dus ook overdag, zonder de Adtop creme die je erna hoort te smeren. Dit schuim beschermt tegen overmatige eeltvorming, legt een beschermend vochtbehoudend laagje om je voeten en verhoogt de weerstand tegen bijvoorbeeld schimmeltjes.

Ik koop het altijd op Apotheek & Huid.nl 

Dermasence Adtop Plus 40

Deze creme is wat zwaarder, en wordt ook wel een klovencreme genoemd. Hij is dik, en zorgt wel voor geglibber op de gang 😉 Er wordt ook aangeraden om sokken te dragen na het aanbrengen van deze 2 producten. Ademende sokken, let wel. Geen syntetische ellende. Deze creme bevat 40% ureum waardoor verhoornde huid (wat eelt vaak is) verleden tijd is. 

Weetje: dit is niet per se een voetencreme, maar kan ook op je lijf worden gebruikt, bijvoorbeeld op verdikte psoriasisplekken. Ik heb dit nog niet uitgeprobeerd maar vind het wel het proberen waard. Het mag niet op open wondjes worden aangebracht en het is van belang dat je goed je handen wast na gebruik, indien je handen deze extra verzorging niet nodig hebben ;).

Goed! Jullie weer wat wijzer, ik hoop dat het ook bij jou helpt.

Bovenste foto by Toa Heftiba on Unsplash