HETISMARG

Image Skincare Renewing Ritual Collection

Geplaatst in: Archief
Image Skincare Renewing Ritual

Al eerder schreef ik zeer positief over Image Skincare! Ik roep regelmatig dat mijn huid er nooit zo mooi uit heeft gezien als toen ik Image gebruikte. Aangezien Image in een hogere prijsklasse ligt, lag het eerder niet in mijn budget om het telkens opnieuw aan te schaffen. Een periode lang heb ik gezocht naar producten met een leuker budget, die hetzelfde konden bewerkstelligen voor m’n gezicht. The Body Shop, Zarqa, Garnier… ik probeerde van alles, complete lijnen, maar niks was zo fijn. Door mijn collega werd ik gewezen op de Holiday Gift Sets van Image en ik was getriggerd. Interessant, maar nog steeds een uitgave… Nog steeds kocht ik het niet, totdat ik laatst de dozen met de sets bij de beautysalon zag waar ik OPT voor mijn oksels doe. Het was net kerst geweest en Margootje dacht: cadeautje voor mezelf, wat een aardige geste! De Image Skincare Renewing Ritual Collection ging met me mee.

Ga snel naar:

Wat zit er in de Image Skincare Renewing Ritual Collection doos?

Ja, een schitterende doos voelt al als een waar cadeautje. De doos met luxe uitstraling is gevuld met een 5-tal producten, waarvan 3 fullsize producten en 2 testertjes. De box bevat:

  • The Max stem cell cleanser (fullsize)
  • Ageless total pure hyaluronic filler (fullsize)
  • Vital C hydrating repair creme (fullsize)
  • I Mask firming transformation masker (mini)
  • Iluma intense brightening serum (mini) 

Van bovenstaande producten heb ik alleen ooit eens iets gebruikt uit de Vital C lijn, en dat was een heerlijk zacht ‘waterburst’ serum. Verder was alles nieuw voor me!

Omdat ik twijfelde wat ik moest kiezen, heb ik me bij de salon waar ik de box kocht laten adviseren door een schoonheidsspecaliste. Zij vertelde me dat deze box voor iedereen geschikt is die toe is aan het gebruik van anti-aging producten (behalve mensen met een acné huid). 

Het aanschaffen van deze box is een goeie keus geweest: je hebt sowieso 1 fullsize artikel gratis en je kan nog eens wat producten uittesten, om deze eventueel aan je routine toe te voegen wanneer het bevalt.

Ageless – Total Pure Hyaluronic Filler

1 van de meest gehypete producten tegen huidveroudering is hyaluronzuur. Je komt dit vaak tegen in anti-age producten. De Ageless Total Pure Hyaluronic Filler is een zeer geconcentreerde filler die 6 typen van dit zuur bevat. Het doel hiervan is fijne lijntjes en rimpels verminderen.

Het is een super hydraterende filler, waarvan je maar 1 druppel nodig hebt. Je kan het mengen met je serum of gelijk een creme als je geen serum gebruikt. Je zal merken dat dit product dan wat makkelijker uitsmeert omdat het vloeibaarder wordt.  

Wat vind ik ervan?

Ik vind het een heerlijke substantie, een beetje gel-achtig die snel uitsmeert en ook snel in de huid trekt. Ik had altijd textuur op m’n wangen, wat bobbeltjes en talgbultjes, en 3 dagen nadat ik begonnen was met deze filler (en andere producten uiteraard) was dit verdwenen en sindsdien heb ik gladde wangetjes. Ik merk echt dat mijn huid goed gehydrateerd is, iets wat de budget/drogistrij merken niet voor elkaar kregen.

Ik gebruik het overdag samen met het Drops of Youth serum wat ik nog had van The Body Shop. Het Iluma serum wat in deze doos zit is té plakkerig om overdag te gebruiken en omdat ik niet van verspillen houd, maak ik eerst het serum van TBS op.

Maar vind ik het de hype waard? Dat weet ik niet. Ik vind dat het bij mij geen fillende werking heeft. Ik gebruik het nu 2,5 week en hoewel het heel fijn voor een zachte, goed gehydrateerde huid zorgt, komt het zijn belofte wat het fillen betreft niet na.

Daarbij komt ook, en dit las ik vaker op internet, dat het bij het aanbrengen van make-up vaak een soort gaat afrollen. Het wordt net zoals wanneer je trui rullerig wordt, weet je dan wat ik bedoel? Dit gebeurt niet elke keer, dat is het gekke, dus ik wil het ook niet gelijk afkraken – maar wel iets om rekening mee te houden! 

Toch denk ik wel dat ik deze vaker ga aanschaffen, mits mijn portemonnee het toelaat. Dit flesje is namelijk 82 euro. Ik denk dat je er zo’n 2 maanden mee doet. En wellicht doet het op de langere termijn wel meer voor m’n rimpels, wie weet 😉

The Max Stam Cell cleanser

Voorheen had ik een cleanser uit de Ormedic lijn en die vond ik fantastisch: zacht voor de huid, heerlijke geur en hij schuimde lekker zodra hij met water in contact kwam. Ik had dus high hopes over deze cleanser! 

The Max is uiteraard ook een lijn tegen huidveroudering. Middels stamceltechnologie die de levensduur van cellen verlengen houdt deze lijn je huid langer jong. Hij bevat geen sulfaat en zuren en heeft een neutrale Ph-waarde. 

Wat vind ik ervan?

Hij stelt niet teleur! Je hebt maar een klein drupje nodig. De geur van deze cleanser is wederom heerlijk zacht en ik kom de douche ook met een super zacht gezicht – geen trekkerigheid en irritatie! Je moet het ongeveer een minuutje inmasseren, en ok, zo trouw doe ik dat niet, 20 seconden is al knap 😉 Maar ook zonder die minuut is het resultaat van deze cleanser top.

Er werd gewaarschuwd dat je kon gaan vervellen van deze cleanser, maar dat heb ik totaal niet ervaren. 

Hij kost 35 euro. Er wordt aangeraden hem te gebruiken met het Iluma serum voor de perfecte heldere huid… hier kom ik later op terug 😉 

Vital C Hydrating Repair Creme

Deze nachtcreme uit de Vital C lijn is een rijke, voedende creme die het vitamine c anti-oxidant bevat. Naast het voeden van de huid beschermt hij deze ook, en helpt om tekenen van stress en vermoeidheid te verminderen. Uiteraard ondersteunt hij het tegengaan van het huidverouderingsproces, net als de andere producten in de Renewing Ritual Collection.

Wat vind ik ervan?

Deze creme is de enige reden dat ik deze gehele doos niet opnieuw aanschaf. Waar het Waterburst serum van de Vital C lijn een heerlijke sinaasappel-achtige geur had, staat deze geur me volop tegen. Ik kan het niet echt omschrijven, maar het is geen frisse geur, eerder een beetje muf en klinisch. Geen fan dus!

Het is een vette, voedende creme speciaal voor de nacht, maar hij trekt niet echt lekker in waardoor ik regelmatig vette vlekken op m’n kussen heb. Ik moet eerst een half uur laten intrekken, mocht ik lekker op m’n zij willen gaan slapen. De creme kost 83,50. Voor dat geld schaf ik de volgende keer liever de nachtcreme uit de Ormedic lijn aan!

Iluma intense brightening serum

De Iluma lijn is een vrij specifieke formule die speciaal ontwikkeld is om donkere plekken en pigmentatie te verminderen. De belofte zit hem al in de naam, dat soort dingetjes vind ik altijd grappig 🙂 Iluma, licht, stralen… etc.

Het kleine testertje bevat voldoende serum om hier een maand mee te doen. Zo kan je een goed beeld krijgen van wat dit product voor je doet!

De huid licht op door krachtige bloem- en plantenextracten in het serum, zoals zoethout, moerbei en wilgenschors extract. Daarnaast bevat het een product een ingredient wat hyperpigmentatie tegengaat, en het vermindert roodheid.

Wat vind ik ervan?

Ik gebruik dit, zoals eerder gezegd, nu 2,5 week. Ik heb altijd snel last van roodheid op m’n gezicht maar na deze testperiode is m’n huid zo gekalmeerd dat ik ben gestopt met het gebruik van een getinte BB Cream. Say WHAT?! Ja, no joke. Hoewel het een enorm plakkerig serum is, en vooral in combinatie met de hyaluronzuur, vind ik dit een aanwinst voor m’n avondroutine. Het serum kost 56,50. Gelukkig heb ik nog 2 testertjes van m’n collega gehad, dus het komende voorjaar kan ik nog even gratis vooruit 😉 

I Mask Firming Transformation Mask

Firming transformation, oh yeah! Dit masker bestaat uit zuiverende kleisoorten en exfolierende kleine korreltjes van Jojoba, voor een klein scrubje. Ook dit masker bevat hyaluronzuur wat bijdraagt aan de vermindering van fijne lijntjes. En het masker is blauw! Whaha! 

Wat vind ik ervan?

Ik heb nooit zo’n hoge pet op van maskers, maar misschien ben ik nog nooit tegen de juiste aangelopen – dat besefte ik me na het gebruik van dit masker. Vaak drogen maskers m’n gezicht uit en ben ik weer dagen bezig om die droge plekjes te herstellen.

Maar dit masker is top! Je brengt een dun laagje aan en laat dit 5 – 15 minuten drogen. Het was bij mij zo droog. Erna maak je je vingertoppen nat en masseer je het van je gezicht af. Erna zag m’n huid er instant beter uit: ik heb nog een paar minuten m’n wenkbrauwen staan optrekken om te kijken of die lijntjes in m’n voorhoofd echt minder waren en ja, het leek echt zo. Geen droge plekjes, een stevig gevoel & helemaal blij. Wat een fijn spul!

Dit masker koop je in een tube van 65,00 en je kan het 2 tot 3 keer in de week gebruiken.

Conclusie

Een ideaal pakket om nieuwe producten van Image Skincare uit te proberen. Niet elk product past bij me qua geur en substantie, en dat is prima. Ik zou de box niet opnieuw kopen, maar wel losse producten. Ik vind dat Image Skincare zijn geld zeker waard is. Naarmate ik ouder word, vind ik het belangrijk om te investeren in goede huidverzorging, en minder aan kleding bijvoorbeeld. Een kwestie van beter budgetteren 🙂 voer voor een nieuw blog, vind je ook niet?