HETISMARG

Mijn favo gezichtsverzorging tijdens de zwangerschap (tips tegen pigmentvlekken & droge huid)

Geplaatst in: Zwanger

Sinds m’n zwangerschap ben ik welkom geheten in de wondere wereld van pigmentvlekken. Dit had ik nog nooit ervaren, hoewel ik het al wel regelmatig bij vriendinnen had gezien. Ik was er eigenlijk ook wel van overtuigd dat ik dit niet zou krijgen maar helaas: m’n rechterwang wordt inmiddels gesierd door 1 redelijk grote vlek op m’n jukbeen en wat kleintjes op m’n kaak. Ik probeerde het nog te ontkennen, maar vorige week was ik bij de schoonheidsspecialiste en zij beaamde dat ze er toch écht zaten. Na de behandeling liet ik me gelijk adviseren om mijn huidverzorgingsroutine aan te passen.

Het zwangerschapsmasker

Het welbekende masker wordt veroorzaakt door de hormonale schommelingen. Door oestrogeen en progesteron worden de cellen in het gezicht lekker fanatiek en maken meer pigment aan. Men zegt dat het masker na de bevalling/ontzwangeren gewoon weer verdwijnt. Ik zie wel hoe het tegen die tijd gaat: ik maak me er niet druk om, maar wil het het liefst wel voorkomen en de huidige vlekken wel behandelen. Dus dat ben ik braaf gaan doen!

Met welke producten behandel ik het zwangerschapsmasker?

Ik gebruik voornamelijk 2 producten om het te behandelen, wellicht dat ik dit in de toekomst nog uitbreid. Beide producten hebben als doel om de huid op te lichten.

ILUMA – Skin Brightening Serum

Dit ietwat vettige, maar erg fijne serum bevat een aantal krachtige bloem- en plantenextracten die de huid oplichten, zoals zoethout, moerbei en wilgenschors extract. Ook bevat het ingredienten die het vormen van pigmentvlekken voorkomt. Dit heet ook wel tyrosinase.

Ik gebruikte dit serum al langer, omdat het ook de roodheid tegenging die ik standaard al had in mijn gezicht. Het is veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap, omdat het geen zuren bevat.

Ik breng dit serum ’s avonds aan, nadat ik mijn gezicht gereinigd heb. Ik laat het even intrekken en vervolgens breng ik deze nieuwe creme aan:

 

IMAGE MD – Restoring Brightening Crème

Ook dit product bevat de bekende ingrediënten. Deze helpen de huid te egaliseren bij reeds ontstane pigmentatie. Daarnaast zorgen ze er ook voor dat het niet verder uitbreidt en dat je maskertje geen masker wordt 🙂

Maar de IMAGE MD lijn is de meest geavanceerde (en daarbij ook de meest prijzige) lijn van Image en daarom voegt dit product echt wat toe, naast de Iluma lijn.

De producten worden gekenmerkt door hogere concentraties werkstoffen en unieke afgiftesystemen. “Zo bevat IMAGE MD – Restoring Brightening Crème het innovatieve MS Concentrate. Dit bootst de natuurlijke huidbarrière na, waardoor de huid zich beter herstelt bij schade en actieve ingrediënten makkelijker worden opgenomen voor een effectievere werking.

Quote www.imageskincare.nl.

Bescherming tegen pigmentvlekken overdag

Verder gebruik ik ook een product om m’n huid te beschermen, namelijk een dagcreme met SPF30. Ook deze moisturizer is van Image Skincare. In het verleden schreef ik al eerder over dit product, en momenteel gebruik ik hem nog steeds. Lees hier de review over de Image Skincare skincare dagelijkse routine.

Mocht het hoogzomer zijn, zou ik sowieso SPF50 smeren als ik op een terrasje zou gaan zitten of m’n gezicht beschermen met een hoedje of schuilen onder de parasol 😉

En verder?

Op de foto zie je ook een potje Perricone dagcreme. Omdat mijn huid door de zwangerschap een stuk droger is dan dat hij normaal in de zomer is, ben ik nog meer gaan ‘voeden’. De Perricone MD hypoallergenic Nourishing Moisturizer hydrateert en helpt tekenen van huidveroudering tegen te gaan. De crème is bevat geen parfums, minerale olie en parabenen.

Deze producten heb ik zelf aangeschaft bij de salon waar ik kom, maar zijn ook online te verkrijgen.