HETISMARG

Mijn haar routine

Geplaatst in: Archief
Kerastase Elixir Ultime L'Huile Rose

Niks zo veranderlijk als mijn haar routine jongens. tongue-out Momenteel heb ik een hele fijne routine (ok, sinds 3 dagen) en aangezien sharing tegenwoordig caring is, wijd ik er vandaan een hele blogpost aan. Om met de woorden van Sadie te spreken: you’re welcome.

Lang haar routine

Vorig jaar zette ik nog de schaar erin (ok ok, ik liet de schaar erin zetten 😉 maar inmiddels is m’n haar weer op tepellengte. Is dat raar om te zeggen? Oh who cares! Het grote nadeel is wel, dat lang haar bij mij vaak ontzettend sliertig wordt. Het is niet dood of ongezond, maar wel dun. Dus eigenlijk zou ik wel weer naar de kapper moeten om het even lekker bij te laten punten je weet wel, maar de kapsalons zijn gesloten dus we moeten er maar het beste van maken.

Ik ergerde me dood aan het feit dat m’n haar zo dor en dof was. Ik weet precies waardoor dit komt hoor, en ik snap het helemaal, maar dit maakt het wel irritant: doordat ik shampoo gebruik die goed is voor m’n hoofdhuid, heeft m’n haar wel vaak wat te lijden hieronder. Dit is vaak wel een shampoo die niks van verzorging voor de haren in zich heeft. En dat bleek, want een bos stro verbleekte bij mijn suffe manen.

Ik gebruikte uiteraard wel een conditioner, maar ook op natuurlijke basis en hoewel m’n haar er niet statisch van werd (de droogte was real), werd het er ook niet echt soepel van. Maar ik had wel gemerkt dat wanneer ik mijn maskertje deed (The Body Shop Shea Butter), mijn haar wel opeens bouncy en shiny werd. En m’n hoofdhuid trok het prima. DUS!! Die routine moest aangepast worden.

Haar routine voor zacht en bouncy haar

Producten

  • Ik spoel mijn haar met appelazijn die ik gewoon in de supermarkt koop. Ik leng dit aan met water, en ik gebruik hiervoor een beker om shakes te maken. Ik doe 1/4 van de beker vol met azijn en de rest met warm water. En erna spoel ik. Ik zeg wel mijn haar, maar ik spoel eigenlijk m’n hoofdhuid ermee. Appelazijn doodt schimmels en kalmeert een jeukende hoofdhuid, waar ik al jaren last van heb. Ik heb hier al veel over geschreven, maar deze routine geeft me nu al een paar maanden écht rust. Ook zorgt de azijn ervoor dat de medicijnen die ik (steeds minder) moet gebruiken voor m’n hoofdhuid, makkelijker uit te spoelen zijn. Deze gel is zo vet, dat ik het met alleen shampoo niet weg krijg.
  • Daarna was ik mijn haar met Zarqa Anti-Dandruff shampoo. Ik heb dan wel geen roos, maar wel andere hoofdhuidproblemen en de menthol in deze shampoo brengt mijn opvliegende hoofdhuid meteen tot rust. Deze laat ik een paar minuutjes intrekken terwijl ik mijn gezicht cleanse, m’n benen scheer of gewoon rustig wakker sta te worden 🙂
  • Na het uitspoelen van de shampoo was ik het vaak nog een keer. Ook dit heeft te maken met de medicijngel, maar ook omdat dit vaak net wat meer rust brengt op m’n hoofd.
  • En sinds kort gebruik dus ook The Body Shop Strawberry Clearly Glossing Conditioner. Deze had ik nog staan vanuit de kerst samenwerking 🙂 Ik wil niet elke dag een masker doen want dat verstopt snel het gootje omdat het een dikkige substantie is, dus deze conditioner speciaal voor ‘dull hair’ (en bedankt) is een goed alternatief. Hij ruikt heerlijk en ziet eruit als een milkshake!
  • Na het douchen doe ik 1 of 2 pompjes van Kérastase Elixir Ultime L’Huile Rose * over m’n haar verdelen. Dit heb ik speciaal aangeschaft voor deze kapperloze periode. Een cadeautje voor mezelf, zullen we maar zeggen. Deze olie gebruikte m’n kapster de vorige keer ook en wát werd ik daar blij van. En nu weer! Het maakt m’n haar boterzacht, super bouncy en krullen blijven supergoed zitten. YAY! Ook stijl ziet m’n haar er een stuk levendiger uit en valt het lekker soepel.

Haar in model krijgen

Ik föhn vervolgens mijn haar met de Keratine Protect föhnborstel van Remington. Erna stijl ik het of maak ik er krullen in met mijn Remington stijltang * met brede plaat óf met mijn ISO stijltang met hele smalle plaat. Het verschilt per week wat ik leuk vind, maar momenteel is de ISO stijltang weer favoriet. Zo hou ik het leuk he voor mezelf 😉

* Links met een sterretje zijn affiliate links. Zo verdien ik een beetje geld als jij middels deze link iets koopt.