HETISMARG

Natura Bissé C+C Vitamin Scrub

Geplaatst in: Archief
Natura Bisse scrub

In het kader van ’treat yoself’ boekte ik een paar weken geleden een gezichtsbehandeling bij m’n favoriete salon Elle & Moi in Rotterdam. Sinds eind vorig jaar is dit mijn place to be voor alles: ik begon er met LPG behandelingen (erg fijn! maar door zwangerschap kon ik hier niet mee doorgaan), liet er m’n wenkbrauwen doen, uiteraard m’n haar en ook m’n nagels. Ze bieden nog veul meer behandelingen, maar ik heb ze nog niet allemaal ontdekt.

Maar de behandeling die ik in september onderging was heerlijk. Ik had een beetje onnozel een verkeerde behandeling gekozen (1 die ik niet mocht ondergaan tijdens m’n zwangerschap) maar dit maakte niks uit: ter plekke maakte de specialist er een andere behandeling van. We kozen voor de Natura Bissé Vitamine C-boost treatment.

1 van de eerste dingen die ze zei was: “Scrub je wel eens? Je wangen zijn helemaal verhoornd”, en het voelde een beetje alsof ik bij de tandarts weer werd ondervraagd over m’n flosgedrag. Ze had namelijk gelijk: nee, ik scrub zelden. Ik voelde wel altijd dat m’n wangen wat getextureerder waren dan de rest van m’n gezicht, maar ik dacht dat dat gewoon bij mij hoorde. Nee hoor, zei de specialist, je kan prima 2 keer per week scrubben.

Dol als ik ben op nieuwe skincare merken, liet ik me meteen de scrub adviseren die ze ook gebruikte tijdens de behandeling. Dit was de C+C Vitamin Scrub van Natura Bissé.

C+C Vitamin Scrub van Natura Bissé

Eerlijk gezegd kende ik Natura Bissé nog niet, totdat ik bij Elle & Moi terecht kwam. Natura Bissé is een luxe gezichtsverzorgingsmerk wat al bestaat sinds 1979. Ik ken tot nu toe alleen nog maar de C+C lijn, maar Natura Bissé heeft nog 4 verschillende lijnen voor verschillende huidtypen. 

De scrub is zeer mild, vandaar dat ze me aanraadde om het 2x per week te gebruiken. Ik moet toegeven dat met m’n droge zwangerschapshuid 1x momenteel wel genoeg is. Ik kreeg al snel droge plekken op m’n neus, voorhoofd en kin. 

Deze niet aggressieve peeling verwijdert op zachte wijze dode huidcellen. Wanneer je zo zo lekker laat zitten op je wangen als ik deed, verdwijnt de glans van je huid en wordt het maar een doffe boel. C+C Vitamin Scrub is een gel-achtige exfoliant op basis van micro-kristalsuiker en citroenzuur. Geen plastic dus, yay! Hij ruikt heerlijk fris naar citrus en je hebt maar een klein beetje nodig om je gezicht vrij te maken van dode huidcellen.

Na het scrubben voelt m’n gezicht zacht en niet-trekkerig aan. Na het scrubben doe ik vaak nog een vochtinbrengend gelmasker aanbrengen, voor optimale hydratatie 🙂

Na 5 weken gebruik is de textuur op m’n wangen minder en ziet m’n huid er egaler uit.

De C+C Vitamin Scrub kost 65 euro. Ik kocht hem bij mijn salon, maar online is hij ook in diverse shops te vinden.