HETISMARG

The Body Shop Hemp Expert Care for Ultra Dry Skin

Geplaatst in: Archief

Hemp. Hennep. Vroeger hadden we een juf op de basisschool die haar eigen hennep kweekte. Zij was een soort vroege hipster vegan, zeg maar. Ik associeerde hennep daardoor altijd met de alternatieve medemens, de excentriekeling met paars haar en schoenen van touw. En deze denkwijze matcht ook wel met de gedachtes die ik vroeger over The Body Shop had. Maar TBS is natuurlijk allang niet meer die alternatieve reformtoko – het is een hippe vegan winkel, en 1 van mijn favorieten tegenwoordig. 

Toen ik de productlijn Hemp kreeg van The Body Shop, was ik zeer benieuwd. Het pakketje bevatte een grote tube handcreme, een mooie fullsize doucheolie en een potje met een overnight mask.

Ik heb altijd mega droge handen in de winter en ik vind handcremes altijd een dingetje. Ik heb een hekel aan vettige klauwtjes dus het moet óf snel intrekken, of anders belandt een tube op m’n nachtkastje zodat het ’s nachts in kan trekken. Welke van de twee opties ging het worden bij de Hemp Hand Protector?

Al sinds 1992 gebruiken we hennep als hoofdingrediënt in onze producten. Hoewel onze Community Trade hennep dezelfde soort is die gebruikt wordt om de drug cannabis te maken, gebruiken we de niet-psychoactieve variant ervan om een prachtig rijke, hydraterende olie te produceren. 

The Body Shop

Hemp Hand Protector

Hard working hand protector, dat klinkt goed toch? Ik verklap het maar gelijk: hij is ook GOED! Met hoofdletters. Deze creme is verrijkt met hennepolie, wat ervoor zorgt dat je handen intens gehydrateerd en beschermd worden. Voor ultra droge handen, staat er op de verpakking en dit is ook écht zo.

Zeker met het klussen momenteel hebben m’n handen en nagels het zwaar te verduren. Ik ben inmiddels al 4 acrylnagels verloren (1 op een zeer pijnlijke wijze). Nadat m’n vingers vol zitten met behanglijm, of ik weer eens een plint heb geschuurd of dat ik een muur heb geverfd: ik was 25x per dag m’n hangen en dat is killing. Na 3 van dat soort klusdagen leken m’n handen zelf wel schuurpapier.

Dit is best wel een vette creme, en daarom bracht ik hem telkens ’s avonds aan voor het slapen. Nadat ik klaar was met m’n standaard spelletje op m’n telefoon ook, want je telefoonscherm gaat er ook van glimmen 😉

De geur is anders dan je gewend bent van de zoete producten van The Body Shop. Maar dat interesseert me niet: als het goed werkt, dan is het helemaal top. Plus, ik ga toch slapen 😉

Hemp Overnight Nourishing Rescue Mask

Soms heeft je gezicht wat extra’s nodig. Een maskertje van 15 minuten is dan niet genoeg, en dit Rescue Mask uit de Hemp lijn is dan precies wat je nodig hebt. Je dient dit masker ’s avonds voor het slapen gaan aan te brengen op een gereinigd gezicht. Laat het even intrekken (een minuutje of 10) en veeg het vervolgens weg of masseer het nog wat extra in! Let op met de huid rond je ogen en lippen, dit is altijd wat gevoeliger.

Ga lekker slapen en was het masker vervolgens af. Je kan dit 2 tot 3 keer per week doen. De geur van dit masker is iets zoeter, minder hennep-achtig. Dit maakt het wel weer prettiger om een tijdje op te houden. Maar goed, ook hier geldt: je slaapt toch! 🙂

M’n gezicht is inderdaad heerlijk zacht de volgende ochtend. Een fijne toevoeging aan m’n gezichtsroutine!  

Hemp Shower Oil

Dit is een nieuwe topper in de Hemp lijn! Denk ik aan een droge huid, dan denk ik aan olie om het vet te houden. Kokosolie, lavendelolie, amandelolie en natuurlijk olijfolie: spaar ze allemaal 😉 Ook douche olie is een product wat altijd goed kan assisteren bij een droge huid. Zeep of douchegel kan je huid altijd lekker uitdrogen en als je daar gevoelig voor bent, is een zeer trekkerige huid het gevolg. Super vervelend gevoel!

Deze douche olie verandert in een zacht schuim wanneer het in aanraking komt met water. De olie tast de huidbarriere niet aan, maar beschermt hem juist. De geur is stoer, een beetje mannelijk, maar het bevalt me wel!

Naast deze producten zitten er ook nog o.a. een body butter, een lipbalm en diverse accessoires in deze lijn!