HETISMARG

Waarom ben ik toch weer gaan bloggen?

Geplaatst in: Persoonlijk

Een gevalletje: het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik denk dat ik in totaal 6 jaar een blog heb gehad. De regelmaat waarmee ik schreef nam na een jaar of 4 steeds verder af en ik vond Instagram veel leuker en laagdrempeliger. Ik had het druk met leven en werd niet meer zo warm van schrijven.

Toen ik in 2020 zwanger werd, later dat jaar mijn broer ziek werd en toen later Norah geboren werd, was er in mijn hoofd geen ruimte meer voor de blog. Heel hetismarg.nl paste niet meer bij me. De dingen die ik vroeger had geschreven, daar stond ik niet meer achter. Ik werd volwassen, vormde andere meningen en daarom besloot ik in de loop van 2021 de blog af te sluiten. Niet weg te gooien, uiteraard, das zonde ๐Ÿ™‚ Ik heb alles verhuisd naar een back-up domein.

Goh.. das ook zonde, hoor ik je denken. Een blog van 6 jaar, alles weg. Klopt wel, zonde. Alles wat ik ook op SEO gebied heb bereikt: weg. Google ranking: weg. Maar eerlijk: het kan me niet schelen. Daar heb ik deze blog ook niet opnieuw voor opgericht. Ik wil gewoon lekker tikken. Soms elke dag, soms een maand niet. Geen druk van opdrachtgevers, geen briefings, geen 300 woorden en 3 follow links met rare teksten waardoor je zinnen niet meer lopen. Dat ‘moeten’ beperkt me in m’n creativiteit en dat vind ik pas zonde.

Half oktober overleed m’n broer en om dat te verwerken, begon ik weer stukjes te schrijven. Gewoon op m’n telefoon. Ik merkte dat ik het miste. En gaandeweg kreeg ik ook weer meer lucht en licht in m’n hoofd om er iets mee te doen. Vind je het zweverig klinken? Dat kan, dat mag je vinden. Het afgelopen jaar heeft dingen in een nieuw perspectief gezet en andere dingen zijn belangrijker geworden. Maar verdriet, rouw, spanning, en anderzijds het geluk van een nieuw leven heeft ons zoveel wijzer gemaakt in een jaar. En dit is hoe het nu is. Het heeft geleid tot een nieuwe blog. Een schone hetismarg.nl, met korte artikeltjes, tips, rauwe persoonlijke stukjes en soms ook gewoon ouderwets fashion voor een maatje meer. Want die heb ik nog steeds ๐Ÿ˜‰

Leuk dat je in ieder geval (weer) meeleest! Veel liefs xxx